סוג: יין אדום יבש
זני ענבים: גרנאש נואר, מורבדר, סירה איזור: דרום עמק הרון שנת בציר :
ציונים, דירוגים ופרסים :
על היין: בדרום עמק הרון מישל שאפוטייה מאמין בגרנאש יותר מבכל שאר הזנים המותרים בכפר זה. (לעומת הסירה הנפוץ בצפון העמק) היין מורכב ברובו המוחלט מגרנאש נואר, ומעט השלמה בשנים מסוימות של מורבדר וסירה. הכרם משופע באדמות סחף אופייניות לאזור. הבציר ידני כמובן, ומתבצע מיון של הפרי כבר בכרם על פי דרישות ועדות האפלסיון. הויניפיקציה היא קלאסית במיכלי בטון, בטמפרטורה גבוהה יחסית. חלק קטן מהיין משביח בחביות עץ, ורובו משביח במיכלים במשך 12 עד 15 חודשים. התוצאה היא שאטונף תמציתי וממוקד, מלא בארומות של עשבי תיבול, פרי בשל ועוצמה. תענוג לצד צלעות כבש. נפח: 750 מל'