סוג: יין מבעבע לבן יבש
זני ענבים: שנין בלאן ושרדונה איזור: עמק הלואר שנת בציר :
ציונים, דירוגים ופרסים :
על היין: NV - 60% שנין בלאן ו-40% שרדונה בבציר ידני בלבד. בלאנגלואה-שאטו לא רוכשים מיץ או יין, השליטה בתהליכי הייצור היא מוחלטת: הענבים מרוסקים, 20% מתוכם עוברים השרייה קרה על הקליפות למשך 12 שעות. תסיסה ראשונה במכלים מבוקרי טמפרטורה, תסיסה שנייה בבקבוק על-פי השיטה המסורתית. יישון על המשקעים למשך מינימום 12 חודש במרתפים החצובים של האחוזה (6 קילומטר אורכם). התוצאה היא מבעבע איכותי ומושלם כאפריטיף, למסיבת קוקטייל, או לצד מנות ראשונות צמחוניות. טעמים של פירות הדר, תפוח ואגס לצד איזון מושלם ובועות קטנטנות. נפח: 750 מל'